CERRAHİ ALETLER ;

Sağlık sektörü her anlamda büyük ve geniş bir alan içinde bulunmaktadır. İçerisinde birçok farklı kategoriler ve çeşitlilikler ile aramış olduğunuz ürünün karşılığını bulabilirsiniz. Cerrahi aletler ise sağlık çalışanlarının olmazsa olmaz en önemli yardımcılarının başında gelmektedir. Bir operasyon durumunda kullanılan ve ergonomik yapıları ile kullanıcısına her daim yardımcı olmalıdır.

Cerrahi aletler Ne İçin Kullanılır ;

Cerrahi aletler kullanım alanlarına göre değişmektedir. Genel olarak doktorlar, hemşireler, sağlık memurları, veteriner gibi cerrahi alanda çalışan personeller tarafından kullanılmaktadır. Kullanım amacı ise ameliyat, küçük çaplı operasyonlarda veya muayene esnasında kullanılır.

Cerrahi Aletler Nelerdir ;

Muayene, Ölçme, Hazırlık ve Anestezi Aletleri.

Bıçaklar,Bistüri Sapları ve Dermatomlar.

Makaslar.

Pensetler.

Spanç, Doku ve Çamaşır Pensleri.

Portegüler ve Sütur Aletleri.

Hemostatik Pensler, Diseksiyon Pensleri, Histerektomi Pensleri.

Kalp Damar Cerrahi.

Hemostatik Pens Eğri

Diagnostik Lamba (Muayene Işık Kalemi)

Tromel

Diseksiyon İğnesi

Kaşıklı Spatül

Bu gibi birçok cerrahi el aletleri bulunmaktadır. Aramış olduğunuz ve sizin için önemli olan birçok cerrahi el aletlerini satışı ile sizleri en kaliteli ürünlerimizle buluşturuyoruz. 

Cerrahi Aletler Kullanımı Nasıl Olmalıdır ;

El aletleri kullanım kullanım alanlarına göre değişmektedir. Cerrahi el aletleri metal veya plastik olarak değişmekte olup kullanım anlamında çeşitliliği artmaktadır. Kullanacağımız aleti aldığımızdan itibaren kullanmadan önce dikkat etmemiz gereken en önemli durum steril olmasıdır. Kullandığımız cerrahi aletlerde dikkat edilmesi gereken başlıca kural budur. Steril her kullanım sonrası steril edilmeyen ürün her zaman kullanıcısına ve kullanacağınız kişiye rahatsızlık ve enfeksiyon anlamında sorun yaşatmaktadır. Yapılacak işlemler özenli ve kaliteli bir şekilde yapılarak enfeksiyon riskini ortadan kaldıra bilirsiniz.

Cerrahi Aletlerin Temizliği ; Cerrahi aletler her kullanımdan sonra temizliği yapılmalıdır. Bunun içinde belli prosedürler ve işlemler uygulanması gerekmektedir. Bu işlemler mekanik temizleme, ultra sonik temizleme ve manuel temizleme olarak değişmektedir.

Mekanik temizleme : Cerrahi aletler delikli bir sepetin içine konulur ve birbirlerine değmemesine özen gösterilmelidir. Daha sonra sepet yıkama makinesine konularak yıkama işlemi gerçekleştirilir. Bununla birlikte yıkama işleminde kullanılacak dezenfekte ilacı standartlara uygun olarak seçilmelidir.

Ultrasonik Temizleme : Dezenfekte yapılacak aletler delikli bir kabın içine konulur. Cerrahi aletler ultrasonik cihazın içine yerleştirilir ve 3 dakika boyunca en az 35KHZ ultrasonik dalgalar ile dezenfekte işlemi uygulanır.

Manuel Temizleme: Cerrahi aletler operasyon sonrası ayrıştırma işleminden sonra yumuşak fırçalar ile yıkanarak temizlenir. Birbirine raptedilmiş cerrahi aletler (pens, makas gibi) açık vaziyette temizlenmelidir. Aletlerin elle temizliğinde kullanılan deterjanlar ve dezenfeksiyon maddeleri oda sıcaklığını aşmamalıdır. Elle temizleme ve dezenfeksiyondan sonra durulama işlemi mümkün olduğunca damıtık su ile yapılmalıdır. 

 

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR